söndag 27 juli 2014

Dag 39

Sista dagen i Milton Keynes och fortfarande fantastiskt sommarväder. Det fick bli en utflykt till ett lugnare och lantligare ställe än Cambridge idag. Woburn Abbey hade en välkomstanka innanför grindarna. Söt som socker och den följde oss en bit på vägen.


Trädgårdsparken var fylld av tidigare idéer om vad som varit på modet under de sista 300 åren. Här är det en "romantisk ruin", frågan är när den kommer i en villaträdgårdsstorlek.


Kina var inne under en period i slutet av 1700-talet, alltså byggde man pagoder runt dammen.

På grund av den soliga och regnfattiga perioden såg det här partiet mer ut som en japansk trädgård än en anläggning som anpassade sig efter den fluktuerande vattennivån (det stod att det handlade om varierande vattennivå på informationsskylten). Vattennivån här var totalt frånvarande.


Här hittade vi i alla fall lite vatten och det förde tankarna till Monets trädgård.

En sista engelsk måltid. Här på bypuben "Ye Old Swan" där vi fick beställde något som heter "Rib Eye" och som såg ut som ett mammutben men som visade sig vara ett revben från nötdjur (jättestora nötdjur). Till stora revben behöver man dricka stora öl. I morgon bär det av ut mot kusten. Vi ska bara försöka hitta en väg som inte innebär motorvägsringleden kring London.