tisdag 22 juli 2014

Dag 34

Så här såg det ut när vi gick hem från puben i går kväll. Edinburgh är inte vana vid ljumma sommarkvällar och ingen verkade vilja gå hem. Att jag inte har lagt in några bilder från puben handlar enbart om att jag inte vill lägga ut bilder på någon som inte givit sitt medgivande. Trevligt var det i alla fall.


Varningar om hur man ska hantera värmeböljan fortsatte att följa oss på radion vägen ner till Scarborough. Skönt att få lite svalka från havet. När vi kom fram hittade vi inte en ledig parkeringsficka någonstans. Först trodde vi att alla upptagna bilparkeringar berodde på att folk var på stranden, men icke. Det visade sig att en viktig cricketmatch pågick i Scarborough, det fick vi erfara. Vi letade parkeringsplats i gott och väl en halvtimme trots att vi hade parkeringstillstånd.


Slottsruinen tronar över strandpromenaden.

Glada badhytter. Jag har ingen aning om vad som pågår bakom dörrarna! På stranden fångade ungarna jellyfish, maneter som de försökte sälja till oss.

En sommarstad med allvar också. Utmed strandpromenaden finns en staty rest över en soldat som var med och befriade Bergen Belsen.