lördag 12 juli 2014

Dag 24

Vi lämnar Calais och Fawlty Towers bakom oss, inte ens de monteringsfärdiga innetofflorna får följa med. Dags att ge sig på kanaltunneln. Det är riktigt intressant att klura ut hur saker fungerar när man ska göra något man inte varit med om förut. Naturligtvis är allt väl uträknat för att vi blindstyren inte ska köra fel.


Passkontroller från både fransk och engelsk sida och bilen topsad för narkotika sen var det bara att köra på tåget.

Lite roligt är det minsann.

Låååånga tåg och branddörrar mellan varje vagn om något skulle hända.

Framme på andra sidan kanalen gällde det att tänka vänster, vänster, vänster. I Hastings var det en person i resesällskap som absolut var tvungen att känna på vattnet.


Ombytt och simborgarmärket på ingen tid alls.

Sjön suger så vi gav oss upp till "Old Town" för lite mat och ett pubbesök. Alla pubar med en teveskärm har visat cricket i tre dagar nu, UK - India. Jag tror de driver med oss när de påstår att det finns regler att följa. Män i vita kläder springer omkring och kastar en boll, ibland träffar de med bollträet och ibland inte. Då och då tittar publiken upp från sina drinkar och applåderar artigt.


Vi hittade en pub som hette Jenny Lind, lite skojsigt att ha en pub uppkallad efter en svensk operasångerska. Här ser man utsidan.


Och här är insidan av Jenny L. Very British.


Utsikten från vår balkong. Piren var med om en eldsvåda och man hoppas kunna rekonstruerar den. Vackert är det i alla fall när tidvattnet drar ut.