lördag 26 juli 2014

Dag 38

En utflykt till Cambridge. Vi vågade inte stanna kvar i byn. Några kyrkklocksringare tränade på ding-dong och det stod en nedcabbad veteranbil utanför kyrkan. Det handlade bara om sekunder innan kommissarie Barnaby skulle dyka upp så vi styrde mot universitetsstaden istället.
Det här är ena sidan av King's College.
Så här såg det ut från andra sidan. På vägen däremellan träffade vi på oherrans massa japanska turister och italienska skolungdomar på språkresa. De försökte träna sin engelska på oss, stackars krakar.
Här kan man se Mathematical Bridge, från början byggd utan skruvar och muttrar. Sen kom några studenter på att de skulle plocka isär den och sätta ihop den igen. Då var de tvungna att använda skruv och mutter. "If you can't mend it, don't break it."

Svårigheten att hitta boende i studentstaden har lett till att den här boendeformen är populär.
En rundkyrka. Tydligen väldigt ovanligt här. Men inte på Bornholm. Guiden berättade i alla fall att först kom romarna, sen saxarna, sen vikingarna och sen Vilhelm Erövrare. Sen var
England klart.
Den här gatan är uppkallad efter en viking som har kundkort i samma ICA-butik som jag.
När vi körde hem stannade vi till vid den amerikanska krigskyrkogården. Här är gravar efter kända och okända amerikanska soldater och minnesmärken över de som stupade men inte återfanns. Bland andra Glenn Miller och Joseph Patrick Kennedy (bror till presidenten) har fått ett minnesmärke resta över sig här.




 Vi hade tänkt avsluta med ett besök vid Ludwig Wittgensteins grav men den kyrkogården är stängd lördagar och söndagar. Helt i stil med Ludde som inte var speciellt intresserad av socialt kallprat.