fredag 27 juni 2014

Dag 9

Idag har vi vår sista dag i Lesconil, Finistère. Det har varit en underbar vecka med både sol/bad och sevärdheter. Vi åkte på en liten tur och hittade bautastenar (här säger man Sites mégalithiques). Jag förstår att Obelix var tvungen att sätta i sig så många helstekta vildsvin som han gjorde för att orka bära runt på de här. Vad jag förstått och utifrån vad vi sett så är stenarna placerade vid utsiktsplatser och där vattnen har sina utlopp. Tankarna går faktiskt till Ale stenar i Skåne. Likheten mellan Obelix och Edvard Persson är ju inte helt främmande. Går man ett steg till och ställer Troubadix bredvid Peps Persson så är all tvivel om en historisk koppling borta.


Sista turen ner till bageriet för att köpa bröd. Husen är i typisk bretagnisk stil, vita med blå fönsterluckor och hortensian växer som häckar.


Vi tog vägen tillbaka utmed havet där det var ebb. Spöket är svårt förtjust i havets alla former.


Så här har Spöket haft det nu i en vecka till både frukost och kvällsmat. Det blir med saknad som vi lämnar vårt lilla hus med sin fantastiska trädgård. Men i morgon är en annan dag och en annan plats.