lördag 28 juni 2014

Dag 10

Vi lämnar Lesconil, Finistère tidigt. Vi har en heldag i bilen framför oss och trafiken flyter på bra. Inga vägarbeten, inga rusningstider och bra rastställen. När vi satte oss i bilen idag på morgonen var det +13 och när vi stannar framme i Le Barcarès är det +32. Då har vi hunnit passera både Cognac och Armagnac och en liten avfart med skylten Condom. Vad lär man sig av det? Jo att alla produkter kommer någonstans ifrån.

Vår värdinna har gjort sig besvär med en välkomst som heter duga! Vi får nyskördad frukt, aprikoser, citronskorpor, fondantes, minitomater och  två sorters vin, Côtes du Roussillon Villages och ett Muscat de Rivesaltes. Som ni ser är det precis vad Spöket behöver efter 10 timmar i bilen.
 Vår hyresvärdinna nöjer sig dock inte med detta utan bjuder in oss på en välkomstdrink, Muscat kryddat med vanilj och kanel med frukt, en slags vinbål. Till det får vi surdegsbröd som rostats med olivolja och tomat och toppats med katalansk lufttorkad skinka. Superb!

Vi avslutar kvällen med att gå en sväng på stranden som bara ligger 50 meter från lägenheten. Att Spöket var så illa förtjust i palmväxter visste vi inte men något ska man ju lära sig varje dag! Det kan bli en riktigt skön badvecka här.