måndag 29 juni 2015

Saint-Vaast-la-Hougue, Normandie

Småvägarna på Cotentin-halvön är trevliga och området påminner ganska mycket om kusten vid Bretagne. D14 utmed havet har flera bra ställen att stanna vid, särskilt om man packat med sig en flaska normandisk cider, en bit ost och ett stycke tarte normande (äppelkaka).
Om man inte vill ta med sig en picknick-korg så är det en bra idé att stanna till vid Saint-Vaast-la-Hougue och äta en bit mat på Les Fuchsias, namnet till trots så var det vid vårt besök mest rosorna som blommade. Maten var riktigt god och servicen bra.


Efter maten är det alltid skönt med lite sjöluft och det fanns det nere vid hamnen. Gott om både fritidsbåtar och fiskebåtar och vi fick se när stora nätsäckar med musslor levererades in för avlastning innan båtarna gick ut igen till musselbankarna.



Om man nu inte tycker att maten räckte till på restaurangen så är Gosselin ett alternativ för påfyllning av livets goda. En butik som rymmer allt från grytlappar till ostar till viner till egenhändigt producerade marmelader till téer till kaffe till charkuterier till parfymer till... you name it! Allt presenterat i en fantastisk miljö. Vinkällaren fick en att känna sig som förflyttad till en 30-tals gangsterfilm och jag hade inte blivit ett spår förvånad om Rita Hayworth dykt upp lite halvblarig och nynnat på en melodi medan hon laddade pistolen.