söndag 28 juni 2015

Honfleur, Normandie

Inte en resa utan konst. I Honfleur finns en samling med målningar som visar motiv från platsen. Honfleur var en populär ort för konstnärer under slutet av 1800-talet och början av 1900-talet. Pissarro, Renoir och Cézanne är några av de konstnärer som vistades i staden. På museet finns verk av bland annat Frechon, Jongkind och Hombourg.

Vill man inte titta på konst kan man njuta av de gamla husen som är typiska för Normandie.


När man glott färdigt på husen, ätit goeglass eller crepes så kan man sitta och titta på folklivet kring hamnen. Fortfarande står här konstnärer och målar. Kvaliteten på konsten är inte av någon högre kvalitet men det är ett roligt inslag i gatubilden och ljuset och skiftningarna i vattnet är en utmaning för vilken målare som helst.


Ingen fransk sommarstad utan den obligatoriska karusellen. Något som appellerar till sagoböcker, Alice i Underlandet och det drömland som sommarlovsföljetongen på Sveriges Radio kunde skapa regniga dagar i juli.


Vägen utanför Honfleur som leder utmed kusten ner mot Luc-sur-mer är bitvis mer urskog än kustland. Vackert med träd som växer ut över vägarna. Ett tecken på att det inte är snötunga grenar här på vintern. För hade det varit snö så skulle grenarna knäckts och fallit ner över vägarna.