tisdag 2 juni 2015

Pizzaskäraren och film

Glad, nyfiken och hedrad känner jag mig som har fått min novell "Pizzaskäraren" utvald för det filmmanusprojekt som Broby Grafiska yrkeshögskola genomför till helgen. Det är inte ovanligt att höra författare säga att deras texter är som deras barn. Nu ska den här ungen transformeras i Värmlandsskogarna och det känns verkligen som om texten har blivit myndig nog att stå på egna ben.
Den som vill läsa novellen kan hitta den på http://brevnoveller.se/ eller Adlibris eller Bokus
Brevnoveller ska bli film

Unikt adaptionsprojekt på Alma Löv



Den 3-7 juni 2015 äger en unikt projekt rum på konstmuseet Alma Löv i Värmland där åtta brevnoveller ska bli till film.
I en kreativ workshop ska elever från Broby Grafiskas yrkeshögskola för manusförfattare jobba med att göra om våra noveller till korta filmer.
Deltagarna får träffa författaren Klas Östergren, som själv gjorde om sin roman Gentlemen till filmmanus och Karin Fahlén, regissören till filmen Stockholm stories baserad på Jonas Karlssons novellsamling Det andra målet.
Under ett intensivt dygn kommer sedan eleverna att planera, filma och klippa ihop korta filmtolkningar av novellerna. Till sin hjälp har de författarna själva som ger feedback på deras manus, en regicoach, professionella skådespelare och teknisk assistans. Syftet är att undersöka den kreativa processen med att ta litteratur till film.
Filmklipp från workshopen kommer att läggas ut på brevnoveller.se före midsommar.
Noveller av: Jonas Karlsson, Sandra Beijer, Viktor Johansson, Pål Eggert, Mija Åhlander, Lars Berge, My Vingren och Birgitta Stenberg används i arbetet.
Projektet genomförs av Brevnoveller i samarrangemang med Broby Grafiskas manusförfattarutbildning och finansieras med startstöd från Kulturbryggan.