onsdag 10 augusti 2016

London II

Natural History Museum - en orgie i planeter, evolution, dinosaurier, utrotade eller fortfarande levande arter.


En natt på museum någon? Det finns faktiskt möjlighet till det. En natt i månaden får barn övernatta här. För att få sova i snarkofagen som vuxen måste man samla ihop minst fem barn och ta med sig om man ska ha en chans.Rulltrappa rakt in i jordens begynnelse. Väl uppe så tar utställningen oss runt från universums början (vad man vet hittills) och fram till idag. Allt från vulkaner och jordbävningar (man får uppleva en sådan i en simulator) till människans utveckling (vi homo sapiens kom in väldigt sent i jordens tillblivelse, typ i eftertexten till själva filmen).


Om man väljer att inte koka dinosaurieägg så ser det tydligen ut så här på själva BB-avdelningen. 


Och här kommer släktingarna för att gratulera till de nya bäbisarna (eller äta upp dem).


"Nu har dom skitit i det blå skåpet" är ett känt idiomatiskt uttryck som används när någon har gjort bort sig eller gått över gränsen. Den här blå sidoeffekten betyder antagligen något ännu mycket värre. Så om den står bredvid din säng Sixten så kan du lita på att det är mamma som ligger bakom. (Kolla Sixten alias Lukas Simonsson på Youtube).


Den här buttra godingen är en dront (på engelska dodo). Om den ser sur ut för att kallas dront/dodo eller om det är för att den helt enkelt är utrotad är inte lätt att säga. Men jag sympatisera med den, jag hade också blivit tjurig om någon döpt mig till dodo.


Vi gjorde det som uppstoppade fåglar inte kan. Vi shoppade loss på Oxford Street.
Efter alla utdöda, uppstoppade, fossiliserade och monterade varelser och alla fynd i butiken så krävdes det något starkt. Det blev afternoon tea på anrika Selfridges. Scones med clotted cream och jam. Mumma!