fredag 18 september 2015

Filmprojektet genom Brevnoveller

Nu ligger några filmklipp från adaptionsprojektet på Alma Löv ute. Det har varit en spännande upplevelse att följa manusarbetet och se hur någon annan tolkar min text. Den scen som i princip avslutar novellen har här fått fortsätta och växa ut till en egen liten berättelse. Så nu har jag fått vara med om två tolkningar/omarbetningar, den första var när jag vann Litteraturmagazinet/Brevnovellers tävling och skådespelaren Ruben Lopez spelade upp några scener ur de tävlande bidragen.


Den 3-7 juni 2015 genomförde Brevnoveller ett unikt projekt rum på konstmuseet Alma Löv i Värmland med adaption som tema.
I en kreativ workshop har scener ur åtta av Brevnovellers publicerade noveller adapterats till film av elever från Broby Grafiskas yrkeshögskola för manusförfattare. Syftet var att undersöka den kreativa processen med att ta litteratur till filmens medium.
Deltagarna fick först under ca 1 månads tid arbeta fram manus baserat på novellerna. På Alma löv fick de sedan ett intensivt dygn på sig att filma och klippa ihop korta nyckelscener. Till sin hjälp hade de författarna själva som givit feedback på deras manus, en regicoach, professionella skådespelare och teknisk assistans.