lördag 8 februari 2014

Pingvinprozac?


Citerat från dagens text-TV

Lördag 08 feb 2014 VÄRLDEN RUNT England                   
Deppiga pingviner får lyckopiller

På engelska Sealife Center i Scarborough har tolv pingviner varit så hängiga efter den extremt regniga vintern att de får antidepressiva medel.
-De är helt enkelt inte vana vid sådant här konstant dåligt väder. De behandlas för stress och vi hoppas att tabletterna ska ha en lugnande effekt, säger en talesperson.
Pillren stoppas in i den fisk som humboldtpingvinerna dagligen utfordras med och medicinen uppges inte ha några direkta biverkningar.

Jag har verkligen medkänsla med de stackars deppiga pingvinerna men betänk att en pingvintillvaro faktiskt inte innehåller vinterkräksjuka, underliga fynd i kylen som en gång i tiden varit lunchlådor, kontrolluppgifter inför deklarationen, en uppsjö av tvångsbeslut (kallas också valfrihet)vad gäller telefoni, el, tevekanalpaket och dessutom väckarklockor som ringer i ottan. Så om pingvinerna känner sig lite off så gäller det väl i minst lika hög grad oss som hukar under regntunga skyar. Om inte solen kommer snart så ligger det nära till hands att be någon vänlig instans att skicka en fiskbil. Jag är allt annat än drogliberal men ett måttligt intag av preparerad fisk, som dessutom uppges inte ha några direkta biverkningar, vore kanske något för folkhälsan.