tisdag 28 juni 2016

Manoir de Kerazan

Efter långpromenad utmed havet och det sedvanliga stoppet vid boulangeriet för att köpa frukostbröd tog vi en tur utmed kusten för att titta på
Manoir de Kerazan.
Slotten här är aningen mer normaldimensionerade än vad de är i Loiredalen. Kanske Finistère låg för långt från maktens korridorer när det begav sig för att locka till sig de riktigt vräkiga slottsbyggena.


Jag hade kunnat lägga en bild på stora salongen eller rökrummet eller biblioteket men jag blev så glad i den här kökshörnan så det får bli den som representerar kåken.


Rattade vidare för att leta upp ett annat slott som pekades ut av vår vän GPS. Här hade dock uppdateringen halkat efter lite. Känslan av Törnrosas slott blev påtaglig och efter ett möte med verklighetens (inte sagans) svinaherde men här i skepnad av en kogubbe valde vi att köra vidare.


Här är delar av den mer synliga lämningen. Längre bort på vägen gick all civilisation förlorad i växtlighet. Inget fel i det, ganska vackert faktiskt.
För övrigt gläds vi åt islänningarna framgångar och roas av den franska televisionens kommentatorer som håller på att gå av på mitten varje gång de ska uttala något av de isländska namnen!