tisdag 13 maj 2014

Eurovision Song Contest 2014

 
Det var fortfarande inte rätt låt som vann. Men det var rätt artist! Den uttjatade ramsan om att musik och politik (eller för den delen idrott och politik) inte ska blandas samman har fallit ihop som en bortglömd sufflé. Conchitas seger var en tydlig markering för de demokratiska och humanistiska krafter som är starkare än vad man vid en första anblick kan tro. Varje människas rätt att vara, tänka och uttrycka vad hon vill så länge hon inte skadar någon annan.
 
 Jag är benägen att hålla med Mrs  Patrick Campbell
"It don't make any difference what you do in the bedroom as long as you don't do it in the street and frighten the horses."

Ett gammalt hederligt sekelskiftscitat och med tanke på att det finns väldigt få hästar att skrämma på gator och torg så kan vi väl fortsätta att ha rätten att se ut hur vi vill.

För övrigt kan jag inte undvika att låta konspirationsteorierna blomma. Varför vill man från ryskt håll förbjuda Astrid Lindgrens "Karlsson på Taket"? Karlsson – en liten självupptagen pösmunk som tycker om att vara tyken mot små barn. Kan det vara så att Putin inte vill ha någon konkurrens? Följ länken och fundera på vad som är ironi och vad som är, en av honom uppfattad, självbild.

http://www.svd.se/nyheter/utrikes/svep-spektakular-parodi-av-putin-pa-sociala-medier_3386742.svd