lördag 28 oktober 2017

Ljungbergmuseet Porträtt Nu!

Klackaskorna hör nog inte till själva porträttutställningen men ibland kan man utläsa i ett ansikte hur bekväma skor som bäraren har. De här är nog lite väl "spitsiga" för min person. Så en porträttutställning börjar med fötterna.
Snyggt jobbat att få hit The Carlsberg Foundation Portrait Award.


Ett litet urval av vad utställningen hade att bjuda på.
Hannah, pige på en abstrakt baggrund av norske konstnären Dag Aronson. Tavlan är i olja på trä. Utställningen gav ett brett spektra på skilda tekniker.


Porträtt utfört i textil av Dorte Jensen. Good boy - Bad boy där varenda stygn syns om man går tillräckligt nära. Helt magnifikt!

The Corner, fotografi av Thomas Pixel Pedersen. Konstnären fokuserar på människans svårighet att släppa det förflutna, livets skörhet och hur snabbt saker kan förändras. Något som jag tycker han fångat superbt.


Ilona Benezédi har gjort en så fin stengodsskulptur av sitt barnbarn, ett porträtt med namnet Slottsbesök. I presentationstexten står om känslan av att känna sig både utvald och vilsen - något som konstnären fångat så väl.


Var bara tvungen att kika lite över axeln också.


Vem är porträtterad? Kvinna med katt - eller kvinnan och katten? Kaxigt foto av Julia Lindemalm Katt People #25 Veronica & Mittens. Smart konstnär som undersöker relationen mellan människa och djur.